labmens

  • erik van loon

    Labmens

    Klonen is eigenlijk allang geen science fiction meer. De acceptatie van kunstmatige inseminatie en reageerbuisbevruchting bij mensen en het klonen en het creëren van nieuwe organismen dmv. celfusie-techniek bij dieren waren hier de voorbode van. De scheit, een combinatie van een schaap en een geit, is overigens een goed voorbeeld van dit soort nieuwe organismen.

    Zelf ben ik een groot tegenstander van deze ontwikkeling en daarom vind ik dat bij het sterven van een labmens (laboratorium mens) de ouders strafrechterlijk vervolgd moeten worden voor dood door schuld. Een onnatuurlijk geboren labmens sterft namelijk per definitie een onnatuurlijke dood.

    Om een labmens te kunnen vaststellen dient een verplichtte DNA registratie van nieuwgeborenen en de ouders ingevoerd te worden. Bovendien zal de samenleving, de politiek, moeten beslissen welke rechten en plichten labmensen hebben. Ik zou bijvoorbeeld de vraag kunnen bedenken; hebben labmensen recht op gezondheidszorg.

  • Anneke

    Ik denk niet dat er onderscheidt gemaakt mag worden tussen klonen en normale mensen. Als iets is gekloneerd heeft het toch dezelfde gevoelens als wij? Waarom moeten zij dan worden ahtergesteld. Heeft een kloon er zelf voor gekozen om zo te zijn? Nee, natuurlijk niet. Daarom vind ik dat deze ‘labmensen’ ook recht hebben op gezondheidszorg, ook al zal daar veel geld voor uitgegeven moeten worden. Toch is het goed om over deze dingen na te denken.

  • erik van loon

    Wij verschillen hierover dus van mening.

    Dat kan gebeuren. Ik vind het gewoon belangrijk om mensen te ontmoedigen om te experimenteren met het leven. Is het leven al niet mooi genoeg.

    mvg,

    Erik van Loon

    p.s. wist je dat mijn mening ook als ingezonden brief in de Metro stond.